Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Lapsiperheiden palvelut

 

Sisältö:

Lasten turvavälineiden vuokrausta

Terhokerho

Perhekahvilat

Perhekeskuksen isien ja lasten illat Tommola-talolla

Isosisko- ja isovelitoiminta Heinolassa

Tukioppilastoiminta

Tapahtunutta

 

LASTEN TURVAVÄLINEIDEN VUOKRAUSTA


Vuokraamme edullisesti tilapäiseen tarpeeseen turvaistuimia ja matkasänkyjä.

MLL:n jäsenille:

Turvaistuimen vuokra on 2 euroa / viikko, tai 5 euroa / kuukausi, tai 30 euroa / 6 kuukautta.

Matkasängyn vuokra on 5 euroa / viikko, tai 20 euroa / kuukausi.

Ei-jäsenille:

Turvaistuimen vuokra on 5 euroa / viikko, tai 15 euroa / kuukausi, tai 60 euroa / 6 kuukautta.

Matkasängyn vuokra on 10 euroa / viikko, tai 40 euroa / kuukausi.

Välineiden vuokraus tapahtuu yhdistyksen yhteyshenkilön välityksellä, puh. 044 585 3018. Myös yhdistyksen sähköpostin kautta voi ottaa yhteyttä: mllheinola@gmail.com.

Huom! Vuokraajan henkilötietoja varten ajokortti tai muu vastaava kuvallinen henkilökortti vuokraussopimusta tehtäessä oltava mukana!

 

Sivun alkuun ↑

 

TERHOKERHO

Terhokerho ovat kaikille avoin ja maksutton kohtaamispaikka. Lapset, vanhemmat ja isovanhemmat ovat tervetulleita viettämään kiireetöntä aikaa yhdessä leikin merkeissä.

13.6.2017 klo 17-18.30 Perinneleikkituokio Aschanin talon pihapiirissä. Yhteistyössä MLL Heinola ja Heinolan museo.

Syksyn Terhokerho kokoontuu Tommola-talon perhekeskuksessa kuukauden toisena tiistaina klo 18 - 19.30. Toiminta alkaa 12.9.2017.

Terhokerholla on omat Facebook-sivut: Terhokerho Heinola

 Sivun alkuun ↑

 

PERHEKAHVILAT

Perhekahvilassa voivat tavata lapset, vanhemmat, isovanhemmat tai hoitajat toisiaan. Siellä voi askarrella, leikkiä, laulaa tai hiljentyä yhdessä. Kahvilatoiminnasta vastaa Heinolan seurakunta. MLL:n paikallisyhdistys on perhekahviloiden pitkäaikainen tukija.

Perhekahvilat alkaa toiminnan taas syyskuussa.

Sivun alkuun ↑

 


PERHEKESKUKSEN ISIEN JA LASTEN ILLAT TOMMOLA-TALOLLA

Isät, isoisät, kummit ja muut ystävät huomio! Tule yhdessä lasten kanssa viettämään toiminnallista iltaa Tommola-talolle! Illat ovat tarkoitettuja kaikenikäisille lapsille ja heidän läheisilleen.

 

Ohjatut, teemalliset isä-lapsi-leikit tapahtuu liikuntasalissa ja iltapalaa on tarjolla leikkien päätyttyä Perhekeskuksen tiloissa. Heinolan MLL-yhdistys on mukana järjestelyissä. Osoite: Tommola-talo, Hiidenhaudantie 2, 18130 Heinola.

 

Tavataan taas syksyllä.

Sivun alkuun ↑

 

 

ISOSISKO- JA ISOVELITOIMINTA HEINOLASSA

Mitä isosisko- ja isovelitoiminta on?

 

Se on MLL:n Heinolan paikallisyhdistyksen yhteydessä toimiva vapaaehtoistyön muoto, joka on tarkoitettu aikuisille naisille ja miehille. Toiminnan ideana on antaa omaa aikaa ja tukea ensisijaisesti iältään n. 6 –16 vuotiaille tytöille ja pojille, jotka ehkä ovat yksinhuoltajaperheistä ja joiden omassa lähipiirissä ei ole riittävästi resursseja viettää aikaa heidän kanssaan tai viedä erilaisiin heitä kiinnostavien harrastusten pariin. Yhdessä olo voi olla esim. liikunnallista kuten uinti, lenkkeily, pyöräily, luistelu, hiihto tai erilaiset pallopelit ym. Se voi olla myös muuta toimintaa kuten esim. retkeilyä, askartelua, valokuvausta, elokuvia, taideharrastusta ym. Se voi olla ihan arkista puuhastelua; ompelua, polkupyörän huoltoa, kasvimaan hoitoa, kummankin osapuolen kykyjen, mahdollisuuksien ja kiinnostuksen mukaisesti. Pääasia on, että molemmat kokevat sen mielekkääksi ja mukavaksi toiminnaksi! Tällaisen yhteisen harrastuksen tai liikunnan parissa toimiminen tuottaa iloa ja hyvää mieltä. Yhteisiä tapaamisia voi olla esim. 1–4 viikon välein, 2–3 tuntia kerrallaan, huoltajan, lapsen ja ”isosiskon” tai ”isoveljen” kesken sovittavien tapaamisaikojen puitteissa.

 

Mikä on toimijoiden vastuu?

 

”Isosiskona” tai ”isoveljenä” toimiminen sopii tavalliselle, vastuuntuntoiselle, terveet elämäntavat omaavalle aikuiselle naiselle tai miehelle. Lapselle / nuorelle on tärkeää, että hän kokee olevansa turvallisessa, luotettavassa ja vilpittömässä seurassa. Nainen tai mies, joka tuntee, että tulee toimeen lasten ja nuorten parissa, sopii hyvin ”isosiskoksi” tai ”isoveljeksi”. Toimintaan osallistuvan tulee olla ehdottoman luottamuksellinen ja vaitiolovelvollinen asianomaisen perheenjäsenen ja hänen perheensä yksityisissä asioissa. Isosisko-naisilla tai isoveli-miehillä tulee olla puhdas rikosrekisteri. Hyvä periaate toiminnassamme on: Minkä lupaa sen pitää! Haluamme olla tuottamassa perheille elämäniloa ja tukea arjen keskelle luottamuksellisesti. Isosisko-isovelitoiminnassa mukana olevan tulee luonnollisesti noudattaa MLL:n omia toimintaperiaatteita ja arvoja sekä kunnioittaa hyviä tapoja ja säädettyjä lakeja.

 

Miten osallistua Isoveli-toimintaan Heinolassa?

 

Toiminta tapahtuu Mannerheimin Lastensuojeluliiton Heinolan paikallisyhdistyksen alaisuudessa. Apua tarvitsevat perheet voivat ottaa yhteyttä yhdistykseemme alla olevien yhteystietojen mukaisesti, samoin myös uudet toimintaan mukaan haluavat isosiskot ja –veljet. Mukaan tuleva saa osallistujaryhmän vertaistuen sekä toimintaan liittyvää asiantuntijatukea. Isosiskonaiset ja isovelimiehet kokoontuvat lisäksi yhteisiin palavereihin silloin tällöin. Joskus vietetään yhteisiä saunailtoja tai kokoonnutaan jonkin liikunnan tai seurapelin merkeissä. Jokainen tästä toiminnasta kiinnostunut on tervetullut tutustumaan toimintaamme ensin yhteisiin palavereihin, ennen kuin tekee päätöksen aktiivisesta mukaan tulosta!

 

Sinulla, yhteisöllistä vastuuntuntoa omaava nainen tai mies, on nyt MLL:n Heinolan paikallisyhdistyksessä mahdollisuus toimia konkreettisesti lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin edistämiseksi ja heidän paremman tulevaisuutensa hyväksi!

 

Toivomme apua tarvitsevien lasten vanhempien, kuten myös ”isosiskoiksi” tai ”isoveljiksi” ilmoittautuvien, antavan yhteystietonsa mieluiten tekstiviesteinä puh. numeroon: 044 585 3018, tai sähköpostiosoitteeseen: isoveli@mllheinola.fi .

 

Lisätietoja saa MLL:n Heinolan paikallisyhdistyksen puheenjohtajalta puhelinnumerosta 044 585 3018, mieluiten iltaisin klo 18.00 jälkeen.

 

Tervetuloa mukaan isosisko- ja isovelitoimintaan!

 

Isosisko & isovelitoiminnan esite A4 ( pdf-dokumentti )

 

Sivun alkuun ↑

 

TUKIOPPILASTOIMINTA

Uusien tukioppilaiden koulutus Heinolassa 2016

MLL:n Heinolan yhdistyksen järjestämät Tukioppilaskoulutukset ovat tältä vuodelta suoritettu.

Kaksipäiväisen peruskurssin 14.3. ja 22.3. ( yhteensä 12 tuntia ) kävi yhteensä 28 kahdeksannen luokan oppilasta. 26 heistä oli Lyseonmäen koulun oppilaita ja 2 oppilasta oli Seminaarin koululta. Onnittelut kaikille kurssin läpäisseille!

Peruskurssin käyneillä uusilla tukioppilailla oli mahdollisuus osallistua myös tukioppilaiden jatkokurssille 18.4. ( 6 tuntia ), jonka aiheena oli "Ryhmän ohjaustaidot ja ryhmäytyminen". Osallistujia jatkokurssilla oli 26 oppilasta. Kouluttajana em. kursseilla toimi kokenut tukioppilaskurssien vetäjä Anita Karjalainen. Kaikki perus- ja jatkokurssien käyneet saivat opinnoistaan todistukset. Koulutus tapahtui Lyseonmäen koulun tiloissa.

Kiitos kaikille hyvästä yhteistyöstä! Kiitokset myöskin Heinolan S-Marketille, joka ystävällisesti lahjoitti kurssilaisille välipala-ainekset! Heinolan MLL-yhdistys sponsoroi uusien "tukarien" tukioppilaspaitahankintoja 5 € / paita.

Tukioppilasstipendit 2016

Lyseonmäen koulun kevätjuhlassa 4.6.2016 jaettiin kolmelle ansioituneelle 9-luokan tukioppilaalle MLL:n Heinolan paikallisyhdistyksen myöntämät perinteiset 30 euron arvoiset tukioppilasstipendit kunniakirjoineen. Tällä kertaa stipendit saivat Milla Surakka, Venla Järvinen ja Senni Repola. Lämpimät onnittelut!

Yleistä tietoa tukioppilastoiminnasta

MLL:n tuottama tukioppilastoiminta on alkanut Heinolassa jo vuonna 1976. Tukioppilaskoulutus on järjestetty MLL:n Heinolan paikallisyhdistyksen sekä koulujen ja kouluttajan kanssa yhteisesti sopien yleensä nykyisin kevätlukukaudella. MLL:n Heinolan yhdistys palkkaa kurssille vetäjän. Peruskurssi käsittää yleensä kaksi 6-tuntista koulupäivää. Lisäksi voidaan järjestää peruskurssin käyneille jatkokurssi, joka kestää yhden 6-tuntisen koulupäivän. Yhdistys hakee Heinolan Kaupungilta vuosittain avustusta tukioppilaskoulutuskulujen kattamiseksi. Yleensä rahallista apua on aina saatu. Kiitos Heinolan kaupungin viisaiden päättäjien! Koulutettavat vapaaehtoiset oppilaat ovat 8-luokkalaisia, vastuuntuntoisia, tavallisia reippaita tyttöjä ja poikia. Ihanteellista olisi, että jokaisella luokalla olisi 1-2 tukioppilasta vähintäin. Perus- ja jatkokurssien käyneet saavat opinnoistaan todistukset sekä halutessaan todistuksen, että ovat toimineet tukioppilaina. Tukioppilaat toimivat koulutuksen saatuaan alempiluokkalaisten oppilaiden tukena ja apuna aina peruskoulun yhdeksännelle luokalle saakka. He voivat järjestää koulussa erilaista yhteistä kivaa toimintaa ja tapahtumia, yhdessä nimettyjen tukioppilasohjaajaopettajien kanssa.

Miten tukioppilaaksi pääsee?

Tukioppilasvalinnoissa voi olla monia erilaisia koulukohtaisia menettelyjä. Tukioppilaskoulutukseen hakeutuminen ja sen läpäiseminen on edellytys tukioppilaaksi pääsemiseen. Tukioppilaana oleminen perustuu vapaaehtoisuuteen. Jos olet kiinnostunut toisten auttamisesta ja ryhmässä toimimisesta, "tukarina" toimiminen voi olla juuri sinun juttusi! Kysy oman koulusi tukioppilasohjaajalta, miten voit päästä mukaan. Oman koulun tukioppilastoiminnasta kannattaa kysellä myös "vanhoilta" tukioppilailta. Saatu palaute tukioppilaiden ja opettajien taholta on ollut myönteistä. Tukarina toimimisesta voi olla hyötyä myös myöhemmin, esimerkiksi opinnoissa ja ammatissa.

( kuva MLL / Matti Matikainen )

 

 

Tukioppilastietoa

Velvollisuus puuttua

Informaatiota

Mannerheimin Lastensuojeluliiton sivuilta löytyy lisää tietoa tukaritoiminnasta.

Linkkejä

 

Sivun alkuun ↑

TAPAHTUNUTTA

 

Tommola-talon sadonkorjuujuhla oli jälleen suosittu

Perinteinen Tommola-talon sadonkorjuujuhla järjestettiin jo kuudetta kertaa 21.9.2016 klo 18–20.
Järjestelyistä vastasivat pääosin Tommola-talossa toimivat Perhekeskus ja päiväkodin ryhmät sekä koululuokat. Myös moni Heinolassa toimiva yhteisö, yhdistys, yritys, ym osallistui eri tavoin järjestelyihin. Suuren suosion saanut tapahtuma oli suunnattu erityisesti lapsiperheille. Myös MLL-yhdistyksen edustajat olivat paikalla esittelemässä omaa toimintaansa. Tällä kertaa oli MLL:n Terhokerho-teeman merkeissä mahdollista osallistua myös väritystehtävään, jonka palkintona arvottiin yllätyskassi. Tarjolla oli paljon erilaista hauskaa ohjelmaa: liikuntaa, leikkejä, musiikki- ja lauluesityksiä, ym. Kaiken toiminnallisuuden lisäksi sai nauttia sadonkorjuujuhlapöydän antimista, jossa oli tarjolla mm. maukasta puuroa, juureksia ja vihanneksia. Tommola-talon edustalle oli parkkeerattu myös kaupungin uusi, komea kirjastoauto, johon sai käydä tutustumassa. Sadonkorjuujuhlaväen ikäjakauma oli laaja, heitä oli vauvasta vaariin, arviolta noin 400 henkeä. Tapahtuma oli onnistunut ja sääkin kävijöille suosiollinen.

 

 

Sivun alkuun ↑